Fatudakozó: erdészet, faipar, bútoripar (anyagok, termékek, gépek, eszközök, szerszámok, szolgáltatások)

DIANA VADÁSZ-FELNŐTTKÉPZŐ ALAPÍTVÁNY / FEGYVERTECHNIKAI TECHNIKUM

Cég rövid neve: DIANA Technikum

Ország: Magyarország

Megye: Csongrád

Cím: 6640 Csongrád Jókai u. 14.

Telefon(ok): (63) 483-790, (30) 437-0923

Adószám: 18465198-1-06

Fax: (63) 483-790

titkarsag@dianaszki.hu

Létszám: 0

Alapítás éve: 2000

Alaptőke (forintban): 0 HUF

Tevékenység:
A DIANA Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium várja a tanulni vágyó fiatalokat és felnőtteket esti-levelező és államilag támogatott, A DIANA Fegyvertchnikai Technikum és Kollégium várja a tanulni vágyó fiatalokat és felnőtteket esti-levelező és államilag támogatott, nappali tagozatos képzéseire.
Esti és levelező tagozaton tanítási rendünk lehetővé teszi, hogy hallgatóink munka és család mellett vegyenek részt az oktatásban, mivel a konzultációkat 5-6 hetente szervezzük egy-egy hét kollégiumi bentlakással.

Mezőgazdasági, vadgazdálkodási, erdészeti, környezetvédelmi és egyéb, az agrárvertikumba tartozó középfokú képzéseinkkel országosan elismert szakmákhoz segítjük hallgatóinkat, melyek jó elhelyezkedési lehetőségeket biztosítanak számukra. Már a képzések ideje alatt folyamatosan támogatjuk tanulóinkat álláshelyek felkutatásával, kiközvetítésé-vel. Az iskola diákigazolvánnyal és kényelmes kollégiumi ellátással is igyekszik segíteni hallgatóit.

A DIANA Technikumban, az országban egyedülállóan, immár közel 20 éve folyik az egy éves fegyverműszerész és az erre épülő, szintén egy éves vadászpuskaműves képzés. A hallgatók a szakmában elismert elméleti és gyakorlati szaktanároktól és egyetemi előadóktól sajátíthatják el a fegyvergyártás, javítás és felújítás alapjait és fortélyait. Az elsajátított tananyag egy része a több száz éves fegyvergyártási hagyományokkal rendelkező „Suhli Fegyvergyártó Iskolából” származik, mely város a mai napig otthont ad a Merkel vadászlőfegyverek gyártásának.
Iskolánkban a manufakturális fegyvergyártáshoz és javításhoz szükséges korszerű gépek, eszközök, szaktantermek és gyakorlók várják a szakma leendő mestereit.
Aki meglévő készségeit szeretné e téren tovább fejleszteni, lehetősége van az egy éves vadász-puskaműves-mester képzésben részt venni, ahol egyedi készítésű, kereskedelmi forgalomba is bekerülő vadászlőfegyvert gyártanak vizsga-remekként hallgatóink.
A fenti képzésekben megszerzett tudással és szakképesítéssel Magyarországon és külföldön is (EUROPASS bizonyítvánnyal) vadászboltokban, fegyverjavító és gyártó műhelyekben, gyárakban helyezkedhetnek el, illetve saját fegyverjavító és gyártó műhelyt létesíthetnek, működtethetnek végzett hallgatóink.

Hazánkban szintén egyedülállóan, iskolánkban működik az egy éves, államilag akkreditált bizonyítványt adó vadászati preparátor képzés, amelynek elvégzésével a Magyarországon vadászható madár és emlős vadfajok preparálását sajátíthatják el hallgatóink. Ez a tanfolyamunk is erősen gyakorlatorientált, a képzés során mindenki saját maga készíti el preparátumait. Magasan kvalifikált óraadóktól – egyetemi oktatóktól, nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkező szaktanároktól – sajátíthatják el hallgatóink a preparátori alapokat éppúgy, mint a speciális szakmai fogásokat.
tagozatos képzéseire. Esti és levelező tagozaton hallgatóink munka és család mellett vesznek részt az oktatásban.

Referenciák:
OM azonosító: 102618

Cégvezetők:

Bozó Gábor: igazgató

Vincze Edit: tanulmányi előadó

  • Mobil: (30) 5397252

Adatok frissítve: 2024-01-02 08:47:19

 

Hirdetés